Alain uit Menen

Hoelang wonen jullie al dit huis?

We wonen hier nog maar een paar maanden. We hadden dit huis jaren geleden al gekocht en hoopten hier snel te komen wonen. We kwamen echter bij een verkeerde aannemer terecht die ons volledige huis zou renoveren en alle werken op zich zou nemen. Helaas stapelden de constructiefouten zich op, waardoor het onmogelijk werd om in het huis te trekken. Er kon niet zomaar meer elektriciteit, sanitair of vloer gelegd worden. De bedoeling was om wat geld uit te sparen en ook veel zelf te doen maar we zaten vast.

Hoe kwam u bij de RenovatieCoach terecht?

We waren bang om opnieuw bij de verkeerde aannemers terecht te komen. Een kennis van ons raadde aan de hulp in te roepen van de van de RenovatieCoach. Via de website van Warmer Wonen namen we contact op. Hij kwam langs op huisbezoek en we hadden onmiddellijk het gevoel dat we deze keer wel op een goed spoor zaten.

Hoe heeft de RenovatieCoach u kunnen helpen?

Hij stelde een stappenplan op van de werken die we moesten uitvoeren. We kregen een duidelijk plan op maat en hij spoorde ons aan keuzes te maken.  Twee maand na zijn eerste bezoek konden we al meteen beginnen aan de werken. Zonder de RenovatieCoach zouden we hier waarschijnlijk nooit meer gewoond hebben.

Hij kon de prijzen drukken door offertes op te vragen bij verschillende aannemers. We merkten ook dat de RenovatieCoach de vooruitgang van de werken heel goed opvolgde. Bovendien gaf hij goede tips om geld uit te sparen. Zo raadde hij ons aan de afbraakwerken zelf uit te voeren en te besparen op bepaalde materiaalkeuzes. Hij gaf ons ook het advies om langs te gaan bij de gemeente voor een verbeteringspremie.

Welke werken voerde u uit?

De afbraakwerken namen we zelf voor onze rekening: plaaster afkappen, vloer, muren en plafonds uitbreken. We werkten eerst het dak af (de roofing), injecteerden dan de muren tegen vocht en legden een zoutwerend doek. Nadien kwamen nieuwe ramen en werd de vloer geïsoleerd met betopor.  We legden ook nieuwe goten, nieuw sanitair en elektriciteit.

Verwarmen doen we met een condensatieketel.  We wonen hier wel nog niet lang genoeg om te weten of onze energiefactuur lager zal zijn dan de klassieke gasketel in ons vorig huis.  

Bent u van plan nog te renoveren?

Alles ligt klaar om een regenput te installeren, de sanitaire leidingen zijn erop voorzien. Verder zouden we graag nog de voorgevel en zijgevel aanpakken en isoleren. Maar daarvoor is het wachten op de goedkeuring van onze Vlaamse renovatiepremie.