Trees uit Waregem

Trees V. uit Waregem werkte voor haar energetische renovatie samen met de RenovatieCoach. Onze communicatiemedewerker ging een tijdje na de werken bij haar langs om te vragen of ze tevreden is met het resultaat.

Hoe kwam je bij de RenovatieCoach terecht? Wanneer kwam ze voor de eerste keer bij u thuis?

De RenovatieCoach kwam spreken in het stadhuis van Waregem. Op aanraden van mijn zoon ging ik mee. Ik was van plan te wachten met verbouwen tot ik op pensioen ging, maar mijn zoon zei dat de RenovatieCoach iemand was die alle contacten met de aannemers zou verzorgen.

In het najaar van 2019 kwam ze voor de eerste keer langs, in de zomer van 2020 begonnen de werken en in december 2020 kwam ik hier weer opnieuw wonen nadat ik tijdelijk was uitgeweken.

Afbeelding

Welke werken voerde je uit? Volgde je het advies van de RenovatieCoach?

Ik wou vooral een nieuwe vloer, maar ook muren moesten geïnjecteerd worden om het vochtprobleem aan te pakken, en mijn oude gaskachel moest vervangen worden. Met behulp van de RenovatieCoach koos ik voor een goed geïsoleerde vloer met vloerverwarming. Dit was mogelijk omdat mij oude kapotgelopen vloer op de blote grond lag en ik dus genoeg plaats had voor isolatie met verwarming. Daarna kon ik ook de badkamer aanpakken en omdat mijn kinderen hielpen met de afbraak, had ik zelfs ook wat budget over voor een nieuwe keuken.

We overwogen ook om de voorgevel te isoleren, maar langs de binnenkant zou ik teveel plaats verliezen, en langs de buitenkant zou ik 20 cm voorbij de rooilijn gaan, wat in mijn straat niet evident is. Omdat het uiteindelijk ook over een kleine oppervlakte gaat in een rijhuis, hebben we beslist om gewoon opnieuw te voegen en niet te isoleren.

Hoe verliep de begeleiding? Verliep alles volgens plan?

De RenovatieCoach bracht aannemers aan -toch een stuk of vier of vijf - en belegde een werkvergadering. Ze zorgde er ook voor dat de planning goed gerespecteerd werd en hielp met heel wat praktische zaken, zoals verkeersborden aanvragen en plaatsen, zodat de aannemers voor mijn huis konden parkeren tijdens de werken. Er was ook een hele goede opvolging om te zien of de aannemers wel kwamen en alles uitvoerden volgens plan.

Ik kreeg voor 6.000 € aan premies en was blij dat er hier iemand voor keek, want waar moet je al die premies allemaal vinden? De RenovatieCoach had alle papieren direct bij en zorgde voor de correcte aanvraag.

Dat was uiteindelijk mijn bedoeling, dat de RenovatieCoach alles in handen zou nemen. Ze had op voorhand ook berekend hoeveel alles zou kosten en voor welke premies ik in aanmerking kwam. Ik kreeg voor 6.000 € aan premies en was blij dat er hier iemand voor keek, want waar moet je al die premies allemaal vinden? De RenovatieCoach had alle papieren direct bij en zorgde voor de correcte aanvraag.

Wat was de grootste meerwaarde van de RC?

Moest ik hier allemaal zelf voor moeten instaan, dan zou alles zeker 6 maand langer geduurd hebben. Het was plezant om te zien dat alles goed vooruitging en volgens plan verliep. Ik zou de RC zeker aanraden

Dat je de werken mag uit handen geven met een gerust gemoed. De stielmannen zijn er, je moet er zelf niet naar zoeken of opvolgen. Moest ik hier allemaal zelf voor moeten instaan, dan zou alles zeker 6 maand langer geduurd hebben. Het was plezant om te zien dat alles goed vooruitging en volgens plan verliep. Ik zou de RC zeker aanraden, zeker in mijn geval. Ik ben alleen en werk nog en kan niet alles opvolgen, maar ook voor jonge mensen kan dit zeker goed van pas komen.

Hoe zit het met de energiefactuur sinds je renovatie?

Daar kan ik nog geen antwoord op geven. Ik houd mijn hart vast. Ik zat bij de Vlaamse Energiemaatschappij die failliet ging en kreeg nog mijn afrekening niet. Ik ben zeer benieuwd. Ik heb altijd genoeg warm, maar heb mijn verwarming deze winter uit voorzorg toch een graadje minder gezet door de hoge energieprijzen.

Heb je nog verbouwplannen in de toekomst?

Ik heb niet meteen nog renovatieplannen, behalve dan de afwerking zoals schilderen. Als er nog één iets is wat ik op termijn toch nog zou laten plaatsen, zijn het misschien zonnepanelen. Die leveren je toch sowieso een energiewinst op.