De verwachtingen

Voor deze post doen we nog eventjes de interviewstijl en laten we Matthias en Lisa zelf aan het woord over hun verwachtingen.

Wat verwachten jullie van de verbouwingen, wanneer willen jullie wonen in de nieuwe woning?

M: Ik hoop eigenlijk dat het grootste werk al gedaan is. We hebben alles besproken met de RenovatieCoach en architect. We hebben plannen gemaakt, keuzes gemaakt. Na de plannen zijn we overal offertes gaan opvragen. Gelukkig konden we hiervoor beroep doen op jullie pool van aannemers waardoor we waarschijnlijk ook de offertes sneller kregen dan normaal. Alle keuzes van wie de ruwbouw doet, het sanitair, de elektriciteit, de technieken, het dak, … Alle die keuzes zijn gemaakt, de werken starten nu. En hopelijk hebben we ook een goede raming van de kosten die zal blijven overeenstemmen.

L: Wij moeten nu niet veel meer doen behalve de facturen betalen. De RenovatieCoach volgt vanaf nu alles op. Jullie nemen de stress weg van ons. Het is ook niet zo dat ik denk dat er van alles zal fout lopen. Als er eens iets is, dan zullen we het wel oplossen. Iedereen weet wat zijn taak is. En als er eens iets is met de planning, dan hebben we de luxe dat we hier kunnen blijven wonen waar we nu wonen.

M: Het is een luxepositie om niet in de werken te moeten wonen en niet verdieping per verdieping te moeten aanpakken. We kunnen alles in een keer en grondig doen.

Waar kijken jullie het meest naar uit?

M: Ik kijk vooral uit naar het moment dat de nieuwe ramen en deuren er gaan in zitten. Dan is het water- en winddicht en heb je al een idee van hoe het er zal uitzien aan de buitenkant. Eenmaal ze binnenin kunnen beginnen met de werken zal het snel veranderen.

Het is trouwens verwonderlijk om te zien wat er al gebeurd is in een week tijd. De vloer is er volledig uit, de veranda en de achterbouw eruit. Vanaf nu is het een werf en zijn ze echt van start gegaan.

Wanneer mag ik de volgende keer terugkomen om te vragen hoe het is met jullie.

M: Nu moet er eerst een nieuwe grondplaat gegoten worden vooraleer ze kunnen beginnen metselen. Wanneer ze komen voor het plat dak wil dat zeggen dat de uitbouw er al staat. Dan zal je een goed zicht krijgen waar we al zitten. Erna moeten de ramen erin. Dus kom jij dan nog maar eens langs.

Ik kan zo lang niet wachten. Ik wel eens een werfvergadering bijwonen met de RenovatieCoach en de aannemers. Wat denken jullie?

Kom maar af !

Lees de volledige blog