Renoveren zoals het is: Lisa en Matthias

Renoveren? Dat is keuzes maken, stof verzamelen, aannemers zoeken, achterna zitten en veel geld uitgeven. Het minste wat we kunnen zeggen over het renovatieproces, is dat het tijdrovend en stresserend is en dat je een flinke dosis geduld en vertrouwen moet hebben. Toch moeten we met zijn allen gaan renoveren om niet langer afhankelijk te zijn van hoge energieprijzen, of omdat het stapsgewijs wettelijk verplicht wordt, … en toch ook voor het klimaat, niet?

Maar hoe begin je eraan? Welke werken moeten eerst aangepakt worden? Hoe vind ik goede aannemers? Hoeveel kost het en op welke premies heb ik recht?

Om je moed, inspiratie en ideeën te geven, gaan we de energetische renovatie van Lisa (33) en Matthias (33) van dichtbij volgen. Lisa en Matthias zijn starters die hun eerste woning kochten in 2021: een woning uit 1956 in de Sint-Elisabethwijk in Kortrijk. Ze waren meteen van plan de koppelwoning te renoveren. We zullen kijken hoe zij het ervan af brengen, hoe hun plannen gegroeid zijn, op welke obstakels ze botsen, hoe hun emotionele renovatie coaster draait en keert, op wie ze kunnen rekenen en waar ze naar verlangen.

Heb je vragen voor Lisa en Matthias, of voor de RenovatieCoach tijdens het lezen van de blog? Aarzel niet ons die te stellen.