Klaar voor de afwerking

Telkens ik langsga bij Lisa en Matthias is het mooi weer. Het koppel zit al meer dan een half jaar in de verbouwingen en is nog steeds goed gehumeurd. Misschien is dat de reden dat de zon altijd schijnt. Een stralende Lisa toont mij de laatste aanpassingen in het bouwproces sinds het verlof. Matthias heeft het eventjes druk met de staatsbon in de bank waar hij werkt en kan er vandaag niet bij zijn.

Beneden is nu bijna alles bepleisterd, behalve op de plaatsen waar de elektriciens nog leidingen moeten verbinden. De vloerbedekking ligt mooi opgestapeld in zijn verpakking in de hoek, wat me meteen doet vermoeden dat Matthias geen tijd heeft gehad tijdens de vakantie om met zijn pa te vloeren, of dat het niet mogelijk is geweest doordat bepaalde werken op zich laten wachten. Dat laatste is zeker het geval voor de dakwerker, vertrouwt Lisa me toe. Die moet de erker nog moet afdichten met zink en de stelling wegnemen.

Ik ben aangenaam verrast wanneer ik langs het grote raam in de erker naar de zolderverdieping ga via een voorlopige trap. Het dak is volledig geïsoleerd, en er zijn drie kamers opgetrokken. Het Veluxraam trekt extra licht binnen in de overgebleven open ruimte. Eenmaal de trap geplaatst, kan je ook hier volop beginnen met de afwerking.

Maar de bekleding met gyproc van het geïsoleerde dak zal toch niet voor meteen zijn. Nogmaals enkele duizenden euro’s ophoesten terwijl het eigenlijk nu al aangenaam warm/fris is op zolder, zien Lisa en Matthias voorlopig niet zitten. Dat doen we later wel. Over het kleur van de schilderwerken op de eerste verdieping daarentegen is Lisa wel al volop aan het nadenken.

uitzicht op kamers op zolder en erker

Boven op zolder met zicht op de 3 kamers en de erker links

dakisolatie

Zicht op de zolder met de dakisolatie van op de eerste verdieping 

Ook een heraanleg van de oprit, die sowieso moet opengebroken worden voor de hoofdleiding van de elektriciteit, zal slechts gedeeltelijk aangepakt worden tot nader order. Het aanleggen of wijzigen van een oprit is bovendien vergunningsplichtig. Lisa toont me met enige trots het plannetje dat ze tekende voor de oprit met voortuin. Waar de leidingen liggen zal een paadje met kiezelsteentjes komen, de rest van de oprit wordt behouden. De voortuin wordt onthard en zal met veel liefde beplant worden door Lisa’s groene vingers. Maar eerst moet de stelling dus weg.

Zoals het er nu naar uitziet, zullen de renovatiewerken eind oktober afgerond zijn. Dat is een maand later dan wat de strakke planning van januari deed verhopen, maar nog steeds vlot voor een totaalrenovatie. Een volgend bezoekje is gepland als de keuken er staat.

 

Lees de volledige blog

 

Haal de RenovatieCoach in huis

Lisa op oprit