Zwevegemstraat Kortrijk

Aan de rijwoning in de Zwevegemstraat was bij de aankoop - zacht uitgedrukt - wat werk. Het huis dateert van het jaar 1920 en was op meerdere vlakken flink verouderd: enkel verwarming op de bovenverdieping, een gaskachel in de woonkamer, een verouderde ketel, niet overal even stabiel en een bolle buitenmuur. De eigenaar koos voor een renovatie in verschillende fases

Renovatieacties

De eerste fase was meteen de ingrijpendste. Zo werd de volledige benedenverdieping gestript. Het dak werd geïsoleerd en voorzien van nieuwe VELUX-ramen. De riolering, het elektriciteitsnet en sanitair werden volledig vernieuwd. Er kwam hoogrendementsglas, een nieuw ventilatiesysteem en een regenput van 3000 liter.

In de tweede fase kreeg onder meer de achtergevel een nieuwe afwerking met isolatie, werd de zolder geïsoleerd en werden er zonnepanelen geplaatst. De resterende werken – zoals het isoleren van de voorgevel, het vervangen van de ramen aan de voorkant en het installeren van ledverlichting – worden later nog uitgevoerd.

Vlaamse renovatiepremie

Behalve op de premie van de netbeheerder en de lokale premie heeft de eigenaar van deze woning ook een beroep kunnen doen op de Vlaamse renovatiepremie. Na het verzamelen van alle facturen en nodige attesten heeft hij het maximumbedrag van 10.000 euro terug kunnen krijgen, wat in de eindafrekening natuurlijk een aanzienlijk verschil heeft gemaakt.

Lees het volledige verslag hier